Over ons

Een droom die begon in 2012 met het in huis nemen van de eerste vier potige bewoner in het huishouden. Snickers. Dieprood gemarmerd met knalgele ogen, de allermooiste Huis tuin en keuken kat die ik ooit gezien had. En met hem, begon het avontuur. Voor hem volgde al snel een vriendje, Nuts (zie wall of fame).

Snickers komt uit het asiel, de reddingsboei in Heerlen. Nuts kwam uit een gezin wat hem liever kwijt was dan rijk en waar hij zeer zwaar mishandeld is geworden. iets wat hem tot de dag van vandaag getekend heeft.  Na hen volgden nog een aantal andere katjes die hulpbehoevend waren, ik werd namelijk gastgezin voor stichting Katimo. 

Door mijn affiniteit met zwerfkatten, heb ik een tijd lang ook nauwlettend de website in de gaten gehouden van het asiel. ook bijna wekelijkse bezoekjes aan het asiel waren niet weg te denken.  Op ten duur verscheen er een petite, rood effen Maine Coon poes in het asiel. ik was op slag verliefd, maar toen we daar waren, zat zij nog in quarantaine. Met hartenzeer ging ik weer naar huis, wetende dat deze poezendame weg zou zijn de seconde dat zij uit quarantaine mocht. 

Een week later ging ik weer op bezoek en tot mijn verbazing stapte nadat ik een uur in de kattenknuffelkamer gezeten had, ineens de rode dame uit de krabton. Niemand had haar nog meegenomen! Daar bracht ik maar al te graag verandering in en zo deed de eerste rasdame haar intrede. 

Op dat moment vastbesloten dat het een Maine Coon Cattery moest worden, deden al gauw twee Coon dames vanuit cattery's in NL en Duitsland hun intrede. Helaas is het met beide dames nooit gelukt te fokken, Yumi bleek het Inflammatory Bowel Syndrome te hebben, en Lucky bleek op jonge leeftijd al HCM te ontwikkelen. 

Via via kwam ik in aanraking met de Noor en er is nooit meer terug gekeken. Heerlijke clowns, met (soms) toch een goed stel hersens, speels tot hoge leeftijd en (niet altijd) prachtig majestueus en een goed besef van zichzelf en hun uiterlijk. Verder zijn mijn noren GEK op knuffelen. Stap binnen en de eerste 10 minuten word je begroet door alle noren hier in huis, zodat ze allemaal even hun aandacht gehad hebben. Daarna zullen ze allemaal hun eigen gang weer gaan. 

In het dagelijks leven ben ik Sommelier en Gastvrouw. Katten en kittens groeien op met en leven samen met de Mechelse herder, en zijn gewend aan kinderen. 

Mijn katten krijgen een goed, uitgebalanceerd dieet van brokken en rauwvoeding. 

Cattery fra Jegere Drøm is geregistreerd bij Limbra Cat Club.


De noren worden getest op HCM, PKD, GSD-IV, Pk-Def en Fiv en Felv.

Cattery Fra Jegere Drøm, Kerkrade, Nederland. Member of Limbra Cat Club
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin